ΕΛΕΝΑ Blog

Τα έλαια του θρέφουν την τρίχα και την αναδομούν

Συμβουλές Υγείας & Ομορφιάς

Το αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία φυσική εντατική μάσκα μαλλιών που δυναμώνει, ενυδατώνει, αναδομεί και θρέφει τα μαλλιά μας σε βάθος. 

Περιέχει τα οφέλη των πρωτεϊνών, της βιταμίνης Ε, βιταμίνης Β και ω3 λιπαρών.Τα έλαιά του διεισδύουν στην τρίχα, την θρέφουν και την αναδομούν έτσι ώστε να έχουμε λαμπερά μαλλιά που ακτινοβολούν.

Αν έχετε ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, αν χρησιμοποιείτε καθημερινά το σεσουάρ μαλλιών και τα νιώθετε άγρια και αφυδατωμένα.Η φυσική μάσκα μαλλιών με αβοκάντο σίγουρα θα σας βοηθήσει και δώσει λύση στο πρόβλημα. Δεν έχετε λοιπόν, παρά να ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.
Για τη μάσκα μαλλιών με αβοκάντο θα χρειαστούμε:
• 1 ώριμο αβοκάντο
• 1 κ. σ. μέλι
• 2 κ. σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες προετοιμασίας για τη μάσκα μαλλιών με αβοκάντο:
Αφαιρούμε το φλοιό και το σπέρμα του αβοκάντο και πολτοποιούμε σε μπλέντερ τη σάρκα του. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με σπάτουλα ώστε όλα τα υλικά να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα.
Εφαρμόζουμε την κρέμα σε λουσμένα νωπά μαλλιά, σε όλο το μήκος της τρίχας, από τη ρίζα έως τις άκρες. Κάνουμε για 1 – 2 λεπτά απαλό μασάζ και στη συνέχεια τα τυλίγουμε με μία μεμβράνη ή τα πιάνουμε με ένα τσιμπιδάκι και αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 20 – 30 λεπτά. Στο τέλος τα ξεπλένουμε πολύ καλά με χλιαρό νερό. Μπορούμε επίσης μετά τη μάσκα αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κι ένα απαλό σαμπουάν.
Αν προτιμάτε αντί για φρέσκο αβοκάντο να φτιάξετε τη μάσκα σας με αιθέρια έλαια αβοκάντου, μπορείτε να το κάνετε. Απλά σε αυτήν την περίπτωση θα αλλάξετε λίγο τη συνταγή, χρησιμοποιώντας 1 κ.σ. αιθέρια έλαια αβοκάντου, 1 κ.σ. μέλι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Όλα τα υπόλοιπα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα ιδια.

Πηγή: beautyme.gr